WELKOM IN DE ARDENNEN

De ZOUTE GRAND PRIX® doorkruiste het land diagonaal om voor het eerst te landen in het pittoreske Durbuy, voordeur van de Ardennen. Op de agenda? De “RALLYE DE DURBUY®”, een driedaagse oldtimerrally van 29 april tot 2 mei 2021 op hetzelfde hoge niveau als zijn spiegelbeeld aan de kust, maar ditmaal ondergedompeld in de ongeëvenaarde ambiance van kronkelende bergbaantjes, rijzige naaldbossen en voorjaarse gezelligheid.

Het wordt genieten in overvloed van een onvergetelijke rij-ervaring tussen enthousiaste gelijkgestemden. Bovendien trekt de organisatie alle registers open met enkele zwierige verrassingen van formaat. Deze keer telt u niet de zandkorrels in uw schoenen maar wel de everzwijnen langs het parcours.

Ladies and gentlemen, start your engines!

 

Schrijf u hier in 

Vanaf 1.995,00 euro/persoon excl. BTW​

OLDTIMERS & MEER, VÉÉL MEER

Tegen de achtergrond van la plus petite ville du monde is de RALLYE DE DURBUY® niet zomaar een oldtimerrally. Het uitgepuurde programma vol verrassingen en de verschillende formules maken er een echt car & lifestyle festival van, waar piloot en bezoeker ogen, oren en alle andere zintuigen de kost kunnen geven. De oevers van de Ourthe en haar betoverende omgeving worden zo heel even het schouwspel van een ongezien lentetoneel dat de autoliefhebber niet mag missen.

Als knallende start van het oldtimerseizoen neemt de RALLYE DE DURBUY® u mee op het ritme van de Ardennen voor een weekend vol spanning, rijplezier en hartverwarmende charme!

 

TWEE FORMULES, TWEE ERVARINGEN

Geniet van de RALLYE DE DURBUY® dankzij twee - welgekende - formules. Voor elk wat wils!

DE REGULARITEITSRALLY

Zet uw beste beentje voor tijdens deze gechronometreerde regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en regulariteitstesten (RT’s). Tijdens deze Regulariteitsrally toont u dan ook waarvoor u in de wieg gelegd bent. Op het zorgvuldig uitgetekende parcours maalt u op beide dagen zo’n 250 km af terwijl u ook tijdens snelheids- en behendigheidsproeven het vuur aan de schenen wordt gelegd. Een spannend criterium voor deelnemers die houden van een uitdaging!

TOURING

Voor wie meer wenst te genieten van de omgeving en de natuur van de Ardennen, lijkt de Touring formule, zonder regulariteitstesten, de beste keuze. Op eigen tempo navigeert u twee dagen mee door het landschap en het aangepaste parcours. En laat u onderweg verrassen door plezante stops op bijzondere locaties.

De formule voor de petrolhead die ook van gezapig genieten houdt!

Welke u formule ook kiest (en dat geeft u bij aanvraag duidelijk aan) — de call of the road weerklinkt nergens krachtiger komend voorjaar in en rond Durbuy!

 

UITZONDERLIJKE WAGENS

Het deelnemersveld van de RALLYE DE DURBUY®  belooft even exclusief als oogstrelend te worden, want het event is voorbehouden voor maximum 125 oldtimers die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1975.

Beantwoordt uw oldtimer aan deze omschrijving en wilt u hem de sporen geven tijdens deze bijzondere driedaagse? Vul dan vòòr 30/11/2019 uw aanvraag tot deelname in, en wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van zeldzame bolides en enthousiaste liefhebbers.

VOORRANG AAN VEILIGHEID

Vanuit de organisatie van de ZOUTE GRAND PRIX® wordt veiligheid steeds hoog in het vaandel gedragen. En dat is voor de RALLYE DE DURBUY®  uiteraard niet anders. Enkel door sterk in te zetten op veiligheid kan de grandeur van dit bijzondere event voor iedereen echt tot zijn recht komen.

De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemers dienen zich tijdens de rondrit op de openbare wegen te allen tijde te houden aan de Belgische en Europese verkeersreglementeringen. Bovendien worden de wagens uitgerust met een track & trace systeem waarmee de snelheid strikt wordt gecontroleerd. Een extra garantie op een leuke en veilige rally voor deelnemers én toeschouwers!

Deelnemen Aanvraag indienen
Overnachtingen Zoek een hotel
Programma & Tickets Plan uw bezoek
River Woods Shop Bestel uw outfit