WELKOM IN DE ARDENNEN

De ZOUTE GRAND PRIX® doorkruiste het land diagonaal om voor het eerst te landen in het pittoreske Durbuy, voordeur van de Ardennen. Op de agenda? De “RALLYE DE DURBUY®”, een driedaagse oldtimerrally van 29 april tot 2 mei 2021 op hetzelfde hoge niveau als zijn spiegelbeeld aan de kust, maar ditmaal ondergedompeld in de ongeëvenaarde ambiance van kronkelende bergbaantjes, rijzige naaldbossen en voorjaarse gezelligheid.

Het wordt genieten in overvloed van een onvergetelijke rij-ervaring tussen enthousiaste gelijkgestemden. Bovendien trekt de organisatie alle registers open met enkele zwierige verrassingen van formaat. Deze keer telt u niet de zandkorrels in uw schoenen maar wel de everzwijnen langs het parcours.

Ladies and gentlemen, start your engines!

OLDTIMERS & MEER, VÉÉL MEER

Tegen de achtergrond van la plus petite ville du monde is de RALLYE DE DURBUY® niet zomaar een oldtimerrally. Het uitgepuurde programma vol verrassingen en de verschillende formules maken er een echt car & lifestyle festival van, waar piloot en bezoeker ogen, oren en alle andere zintuigen de kost kunnen geven. De oevers van de Ourthe en haar betoverende omgeving worden zo heel even het schouwspel van een ongezien lentetoneel dat de autoliefhebber niet mag missen.

Als knallende start van het oldtimerseizoen neemt de RALLYE DE DURBUY® u mee op het ritme van de Ardennen voor een weekend vol spanning, rijplezier en hartverwarmende charme!

 

TWEE FORMULES, TWEE ERVARINGEN

Geniet van de RALLYE DE DURBUY® dankzij twee - welgekende - formules. Voor elk wat wils!

DE REGULARITEITSRALLY

Zet uw beste beentje voor tijdens deze gechronometreerde regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en regulariteitstesten (RT’s). Tijdens deze Regulariteitsrally toont u dan ook waarvoor u in de wieg gelegd bent. Op het zorgvuldig uitgetekende parcours maalt u op beide dagen zo’n 250 km af terwijl u ook tijdens snelheids- en behendigheidsproeven het vuur aan de schenen wordt gelegd. Een spannend criterium voor deelnemers die houden van een uitdaging!

DE BALADE

Voor wie de kracht van de Ardennen in haar onthaastende effect schuilt, lijkt de kortere Balade de mooiste keuze. Op eigen tempo meandert u twee dagen mee met het landschap en het aangepaste parcours. En laat u onderweg verrassen door plezante stops op bijzondere locaties.

De formule voor de petrolhead die ook van gezapig genieten houdt!

Welke u formule ook kiest (en dat geeft u bij aanvraag duidelijk aan) — de call of the road weerklinkt nergens krachtiger komend voorjaar in en rond Durbuy!

 

UITZONDERLIJKE WAGENS

Het deelnemersveld van de RALLYE DE DURBUY®  belooft even exclusief als oogstrelend te worden, want het event is voorbehouden voor maximum 125 oldtimers die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1975.

Beantwoordt uw oldtimer aan deze omschrijving en wil u hem de sporen geven tijdens deze bijzondere driedaagse? Vul dan vòòr 30/11/2019 uw aanvraag tot deelname in, en wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van zeldzame bolides en enthousiaste liefhebbers.

VOORRANG AAN VEILIGHEID

Vanuit de organisatie van de ZOUTE GRAND PRIX werd veiligheid steeds hoog in het vaandel gedragen. En dat is voor de RALLYE DE DURBUY®  uiteraard niet anders. Enkel door sterk in te zetten op veiligheid kan de grandeur van dit bijzondere event voor iedereen echt tot zijn recht komen.

De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemers dienen zich tijdens de rondrit op de openbare wegen te allen tijde te houden aan de Belgische en Europese verkeersreglementeringen. Bovendien worden de wagens uitgerust met een track & trace systeem waarmee de snelheid strikt wordt gecontroleerd. Een extra garantie op een leuke en veilige rally voor deelnemers én toeschouwers!

PROGRAMMA - DRIE DAGEN RIJ- EN KIJKPLEZIER

Het programma van de RALLYE DE DURBUY® belooft liefhebbers van het betere oldtimerwerk op hun wenken te bedienen. Voor deze eerste editie mag u zich opmaken voor drie dagen van het hoogste rijgenot. Een overzicht.

DONDERDAG 29 APRIL - DAG 1 : TECHNISCHE CONTROLE

De RALLYE DE DURBUY® start op donderdag 29 april. Alle deelnemers verzamelen die dag aan in het centrum van Durbuy. Na het afhandelen van alle administratieve formaliteiten worden alle wagens aan een grondige technische inspectie onderworpen door een internationaal team van experten. Op deze manier wordt de authenticiteit van de oldtimers en de veiligheid van de deelnemers gegarandeerd. De controle vindt plaats van 13u tot 17u.

Tussen 13u en 18u wordt u uitgenodigd voor een proloog die de startvolgorde van de rally zal bepalen op vrijdag.  Vervolgens bent u tussen 17u en 19 uur uitgenodigd om te komen klinken op de start van de RALLYE DE DURBUY® in hotel Le Sanglier des Ardennes. Op donderdag en vrijdag avond zal u worden verwend door Wout Bru in zijn nieuwe Grill en de reeds gerenomeerd Brusserie.

VRIJDAG 30 APRIL- DAG 2

De officiële start van de RALLYE DE DURBUY®! Het startschot voor de eerste wagen wordt gegeven om 8u30. Deze vrijdagetappe voert alle deelnemers langs een uitdagend en onvergetelijk parcours op en tussen de Ardense hoogvlakten. Bovendien loopt het traject langs een originele locatie waar ’s middags de lunch wordt geserveerd. Smakelijk!

Tussen 16u en 19u worden alle deelnemers verwacht in het centrum van Durbuy voor een deugddoend, hartverwarmend aperitief. Om 20u00 volgt dan het diner, om duimen en vingers bij af te likken!

ZATERDAG 1 MEI - DAG 3

De winnaar van de eerste rallydag wordt opnieuw om 8u30 aan de start verwacht voor een dag vol actie, avontuur en onvervalst rijplezier. Ook vandaag staan verschillende proeven op het programma, en opnieuw wordt er ’s middags aangesterkt tijdens een hoogst verrassende lunch.

De grote finale en ontknoping van deze hoogmis is voorzien rond 16u30 in het centrum van Durbuy.

Tussen 16u30 en 19u zijn alle piloten en copiloten alvast welkom voor het aperitief. In het gezelschap van sponsors en partners kunnen ze er genieten van een glaasje bubbels, verhalen en ervaringen delen, en voldaan terugblikken op hun grote rally-avontuur.

Het gastronomische hoogtepunt van het weekend start om 19u30, met de gala-avond in het totaal nieuwe Sanglier des Ardennes. Op het menu? Een galadiner van de hand van Wout Bru met exquise creaties en al even exclusieve wijnen.

Het belooft een warme zaterdagavond te worden, daar in Durbuy…

ZONDAG 2 MEI - DAG 4

De meest smaakvolle manier om dit bijzondere weekend royaal af te sluiten? Dat moet de farewell brunch zijn. Nog een laatste keer nakaarten in gezelschap en wie weet alvast de plannen smeden voor volgend jaar. Om vervolgens het mooie Durbuy langzaam in de achteruitkijkspiegel te zien verdwijnen…

Deelnemen Aanvraag indienen
Overnachtingen Zoek een hotel
Programma & Tickets Plan uw bezoek
River Woods Shop Bestel uw outfit